Wednesday, August 31, 2011

Manchester United 8 - 2 Arsenal



Ahad, Arsenal kalah 8 - 2 di Old Trafford.

Memang tak lain dan tak bukan, semua orang rebut-rebut nak salahkan Wenger. Tapi si Wenger pun satu. Ok, imagine ini, pasukan bola sepak adalah seperti satu set mulut. Gigi yang matang dan bahaya dianggap taring. So, dalam konteks ini, kita boleh anggap Nasri dan Fabregas adalah taring. Dan sekarang, Arsenal sudah tak ada taring. Wenger pula nampaknya tidak berapa bijak bertindak dalam pasaran jual beli gigi. Sudah lah jual taring, ganti taring dengan geraham-geraham bongsu yang lain. Macamana nak makan?

**Manchester City adalah gigi palsu emas.

Dan secara keseluruhan, Manchester United malam tu bermain dengan penuh konfiden. Semua budak-budak muda dia dah macam taring. Masing-masing bahaya. Good job. Arsenal pula sangatlah tumpul di bahagian atas, tengah dan defend. Cuma Szyealanayanyyny(macamana nak eja nama kau tah) je nampak tak nak kalah tapi tetap kena siksa dengan Runi, Yang, Welbek, Nani dan Korea tak mandi.

Shzenyanasy kata "lu orang loser"




Tapi dalam hati aku masih ada rasa kasihan juga dekat Wenger. Press pun jahat semacam. Mulut dah macam mulut Melodi. Sikit-sikit tanya bila nak quit. Member baru kalah 2 game je pun. Aku tengok terkulat-kulat si Wenger tu nak jawab soalan press. Wenger pun baru-baru ini dia ada cakap


"Kami kekurangan source di bahagian Midfield...."


errr... Memanglah. Kau jual Fabregas, jual Nasri lepas tu kau tak ganti dengan siapa-siapa. Nak kumpul duit banyak-banyak nak buat apa? Beli cincin? Beli lah player bagus-bagus sikit. Carilah pemain tengah. Ni tah siapa la yang ada dalam bench Arsenal haritu. And, who the hell is Gilles Sunu?? Tapi masalah dia sekarang adalah, awal-awal transfer bukak takde pula nak rebut beli sana sini. Sekarang ni macam dah tak berapa sempat la nak tarik player-player berkualiti. Dan kalah 2 kali berturut-turut dan penjualan Fabregas-Nasri adalah sangat teruk untuk promosi.






Anyway, good luck untuk Arsenal, Wenger, pemain-pemain, peminat-peminat Arsenal dan Gilles Sunu. Lepas ni lawan Swansea jangan pergi buat hal. Dah dapat Park Chu Young tu(uuuuuuuuuuu~~) mesti la power lepas ni. Tak kesian ke tengok Wenger? Tak kesian?









Takkan tak kesian?


Monday, August 29, 2011

Dia star la bukan maskot......

Kekadang, sebab nak kaut duit, kita act kelakar..
Malam tadi gi la rayau kat Jalan TAR.. (nak raya ni baju melayu aku je yg tak dapat lagi..) dalam aku tgh pusing2 carik baju melayu ikut fesyen yg dah set kat kepala aku ni...dalam hiruk pikuk semua orang terjerit2 dok promot kedai diorang..("dipilih dipilih..sepasang 10 ringgit!"..biasa dengar kan?) Aku terdengar ada satu group dok jerit nama hero nih...SAFEE SALI..aku pelik gak, bazar raya ni, apa lak promot Safee sali lak.. rupenyer ada hero malaya ni kat Jalan TAR.. xcited gak aku nak gi join..sekali, diorang bisnes ambik gambar ngan safee sali..

Adoyai..ni yg buat aku kelaka + geram..dia tu hero la..bukan maskot!..ni bukan kat zoo yg korang bayar duit n ambik gambar ngan burung...DIA HERO MALAYSIA wehhh...
Dengan terjerit2 promot ambik gambar, dengan takde tempat proper utk dia...adoyai...buat la leklok sikit, adakan meja kerusi kemas2...adakan banner buat backdrop ke...adakan lampu terang2 ke...at least, selain kaut duit utk fotografi, dapat gak jual merchandise..ni tak, sama je gerai maruku ngan gerai safee sali...
Cuba korang tgk EPL nyer star..promo utk star diorang, takde la malu nak buat sesi fotografi..

Kalau aku mampu tepuk dahi, aku tepuk dahi korang...

Wednesday, August 24, 2011

Ko sorang je penting

Ni aa dia contoh orang yg paling penting...petak kuning siap signage terang2 tulis parking for Drive tru Customer only, dia park situ, dine-in. Ye la, dia kan lapar..so dia kena parking betul2 tepi pintu, kalau dia lapar kang susah, habih kerajaan kita dia tanak invest kang...boleh papa kedana McDonald.

ADoyai,,....aku dah siap jeling, ambik gambar nih depan owner dia..nak dia sedar yang ko parking n blah kat lot drive tru parking tuh salah. Jadik sangkut plak kat drive tru tuh sebab ada order orang yg belum dapat, dia patutnya tunggu kat parking lot tuh, dah ada mamat VVIP tuh parking kat situ plak...hmmm...

Kalau membaca sign tuh satu beban...lainkali jangan pergi sekolah..(matching tak?)

Tuesday, August 23, 2011

Tidak mencarut seperti biasa

Bukan sebab ni bulan ramadhan baru aku terpikir nak rehat untuk mencarut..dah terlambat sebab aku bukak blog nih masa tgh2 bulan ramdhan..dan dah start menyembur dari time tu...

aku just salute (macam tuh ke eja dia?...TABIK LAA TABIKK..haha)...kat 1 mamat blogger nih...power gile penulisan dia...ko takkan puas baca satu post...kalaulah membaca blog tuh amalan makruh di bulan ramdhan, dah tentu kira batal puasa bila baca blog dia.

cerita pepanjang tak best...baca anuox.blogspot.com

TeamWork?..

baru-baru nih...bila aku complain kat superior aku yang takkan hidup kita kat office nih kerjanya kena dok layan kerja orang...ikut scope aa aku cakap ngan dia...sekali, dia kuar ayat harry potter yg buat telinga aku berdesing...

"Kan kita kerja as a team, kena ada teamwork..."

blluarrgghhhhh!!!! I don't fall for that shit!...teamwork dia describe as what??..description diorang, teamwork tuh maknanya satu ofis nak kena buat keja diorang..sebab kononnya department dia yg making money...BULLSHIT!...

aku kadang2 tak paham aa ideologi diorang nih, yg bercakap tuh plak bukan kecik2 anak punya level...dah nu atas langit sana nu...kalau tuh la general idea of teamwork...obviously takde satu organization pun dalam dunia nih akan buat multi department. Semua orang pun akan buat benda sama jer.....kerumun satu2 benda tuh ramai....apadaaaa....orang buat departments sebab nak segregate jobs...work in team in different field but work towards 1 goal....

satu benda nih la yg aku nak share kat korang

"BULLSHITS ONLY COME FROM ASSHOLES"



Monday, August 22, 2011

DIAM JE LA KALAU TUH JE JAWAPAN KO..

hoi...kalau dah tuh jer jawapan ko..baik diam jer...bikin panas daa...

korang tgk nih...

Ni aku tanya kat fb pasal macamana nak dpt biasiswa Yayasan albukhary untuk anak ustaz aku nak gi belajar kat Jordan, nak tanyer jalan yg stratight forward, biar lebih efficient search aku nih, kot2 leh dapat jawapan yg tepat dari kawan2 yg dah beratus2...kan orang cakap...ada contact senang...leh mintak tolong ...so aku guna concept sama aa kat fb...contact kan ramai...mana la tau, dalam ramai2 tuh, ada yg dapat bagi aku jawapan yg dapat aku tolong ustaz aku

nak jadik cerita, sebnrnyer FB nih last option utk aku search, obviously aku akan google (aku tak paham camana nouns leh jadik verb..haha)...sekali...ada member nih dok tanyer aku..."ko dah try google?"..wtF!!..aku tanyer kat fb nih pun dah tentu online base...seblm aku bukak page facebook nih...dah tentu aku bukak page google tuh dulu..gediknya la aku nak tanyer2 kat fb je...publisiti murahan tul....lain la kalau aku tanyer face to face...bleh la suggest aku bukak google and try search kat situ....nih, advise aku kat dunia maya nih?..adoyai kawan...busuk la lu punya mulut...hahahahahhahahaha





Nangka Masak..

adoyaii...as a start...yg paling teringin sangat aku nak bercerita kat orang, yang dah lama aku pendam sebelum aku bukak blog ni is "GEMUK DAN KETAT DAN COLOR SUCKS"...haa..meh bau sikit mulut aku...benda yg aku nak cakap nih pasal pompuan2 gemuk (baca sampai habis dulu baru nak marah2...) yang aku tatau aa diorang nih baca majalah ke tak....tak pun..diorang nih salah beli majalah ke hapentah...takpun...mata diorang pelik?...takpun...diorang tak der cermin kat umah...

adoi...aku bukan kata gemuk tuh tak cantik....beauty is in the eye of the beholder (ayat aku baru dapat tadi bila astro tunjuk citer Shallow Hal - cerita pasal orang gemuk,,,huhuh) masalah setengah2 diorang nih...tak kena benda yg diaorang pakai...


1st : GEMUK DONT FIT WELL WITH TIGHTS!.

korang pernah nampak tak..pompuan2 gemuk pakai benda ketat2...nampak awfull doh!!...kalau dah gemuk...kenalah tutup sikit gemuk tuh...jgn pakai ketat2...lagi ketat ko pakai...lagi byk ko tunjuk lemak ko tuh...nih tak...ko pakai ketat...perut terjelir...lemak bawah langan bergayut...semua nampak...baju ketat2 yang designer buat tuh bukan utk korang...tuh utk hot chick2 yg kurus, panjang...yg gemuk2...carik la fesyen yg datang darik designer2 utk baju gemuk...bukan takder...for example, korang tgk Adibah Nor, dia tak kurus kan?...tapi dia nyer dressing serius, selalu cantik...aku tak penah nampak dia saja2 nak pakai ketat2 tak tentu hala...
Worse case yg aku penah jumpa...
masa tuh aku jalan2 kat SACC mall, kat shah alam...aku tgh beratur nak bayar tiket parking...aku suka tgk2 orang...sekali tuh aku nampak ada satu awek nih..pergh....dia tuh dah la gemuk...korang tau ape dia pakai...meh imagine benda aku describe nih...dia pakai baju ketat sampai paras tutup bontot yg material dia jenis cotton yg stretchy tuh...nak jadik worse...baju dia color kuning fluorescent ...seluar dia plak dia pakai macam jenis tights tuh...color putih...jgn kata tet*k dia je dia nak tunjuk...perut terbosir (perkataan bini aku untuk something BIG dan terjuih), lubang pusat dia pun bleh nampak sebab baju dia tuh jenis stretchy n ikut bentuk badan. lepas tuh bila aku terpandang2 kat dia...dia sibuk dok tarik baju dia tutup bontot...takdemaknanyer......

2nd: COLOR CHOOSING

for girls yg gemok...meh aku bagitau...bright2 colors don't match well with you I tell u...macam contoh aku bagi tadi...color kuning dia pilih????...adoyai...kalau gemok....kena pilih dark colors...so tak nampak lemak2 yg banyak tuh....n not to forget, sucks color for gemok including PINK!! and light PURPLE..bukan nampak comel gemok2 pakai pink, purple nih...nampak cam teddy bear gemok ...korang mesti ada bear gemok kat umahkan...dia nampak comel ngan kaler pink kan?..SEBAB BEAR MMG COMEL KALAU PINK DAN BULAT...girls dont! disaster!..

3rd: SEXY DRESS

adoi...ni lagik aa...ko tuh gemok...kena more descent!..sebab ko takder benda menarik yg nak tunjuk,...paham?...kalau ko pakai sexy..yg bleh nampak lurah tet*k ko...tak pun lurah bontot ko...ko rasa orang tgk ko terliur ke??..or orang tgk ko bodo fesyen?..

meh tgk gambar nih...pikir balik benda yg aku semburkan panjang2 tadi...cantik ke? BLUARRGHHHH!!!